Hartelijk welkom op de website van de Hervormde Gemeente Yerseke

Hartelijk welkom op de website van de Hervormde Gemeente Yerseke

Fijn dat u onze website bezoekt!

De Hervormde Gemeente Yerseke leeft vanuit de christelijke traditie, die belang hecht aan ontmoeting: met God, met elkaar en met de wereld om ons heen. Op zondag ontmoeten wij elkaar als gemeente in de wekelijkse Eredienst. Doordeweeks zijn we op verschillende plaatsen en in verschillende vormen gemeente.

De belangrijkste reden dat wij deze website hebben ontwikkeld, is dat wij geloven dat de kerk een duidelijke boodschap heeft en daarmee middenin de maatschappij moet staan. De Hervormde Gemeente Yerseke wil dit wereldwijde communicatiemiddel inzetten om Gods Woord bij iedereen bekend te maken.

Daarnaast is deze website voor zowel gasten als gemeenteleden prima geschikt om informatie op te zoeken over onze gemeente. Zo vindt u hier o.a. informatie over onze visie op het gemeente-zijn, de geschiedenis van ons kerkgebouw, maar ook het meest actuele nieuws over de kerkdiensten en de vele activiteiten die in onze gemeente plaatsvinden. 

Wij nodigen u van harte uit om onze website op uw gemak te bekijken. Mocht u naar aanleiding van het bezoek aan de website of het beluisteren van een van onze kerkdiensten vragen hebben, dan zijn wij graag bereid om daar wellicht samen met u, een antwoord op te vinden. Uiteraard bent u ook van harte welkom om onze kerkdiensten bij te wonen, graag zelfs! U vindt de eerstvolgende diensten in de kolom rechts hiernaast.

Ons kerkgebouw staat in het centrum van Yerseke. Het adres is Kerkplein 5, maar de hoofdingang van de kerk bevindt zich aan de Oude Torenstraat.

 
Actueel nieuws voor en uit de gemeente

Actueel nieuws voor en uit de gemeente

Om op de hoogte te blijven van het meest actuele nieuws over alles wat er in en rondom onze gemeente gebeurt, zijn er, naast deze website, nog 3 verschillende mogelijkheden. De wekelijkse Zondagsbrief, het tweewekelijkse Kerkelijk Leven en het tweemaandelijkse Kruispunt.

lees meer ยป
 
Week van Gebed 2019

Week van Gebed 2019

Van 20 t/m 27 januari is weer de Week van Gebed. Dit jaar is het thema “Recht voor ogen” – zoek het recht en niets dan het recht. 
De centrale Bijbeltekst van de Week van Gebed komt in 2019 uit het boek Deuteronomium 16 vers 10-20. Een hoofdstuk waarin Gods voorschriften over festiviteiten als vanzelf overgaan in de opdracht om rechters aan te stellen en niets anders te zoeken dan het recht. Voor christenen in Indonesië is dat geen vreemde combinatie Zij bereidden het materiaal dit jaar voor. 
Ook wij willen dit jaar weer mee doen door samen te bidden. Wij nodigen u dan ook allen uit om mee te bidden tijdens één of meerdere bijeenkomsten deze week. Elke avond komen we bijeen van 19.30 tot 20.15 uur. 
Zondag 20 januari Hervormde kerk.
Maandag 21 januari Verenigingsgebouw geref. kerk
Dinsdag 22 januari K.C. De Haven
Woensdag 23 januari Verenigingsgebouw VEG
Donderdag 24 januari Rehoboth
Vrijdag 25 januari Verenigingsgebouw geref. kerk
Zaterdag 26 januari Verenigingsgebouw VEG
 

 
Eet-bij-elkaar-actie

Eet-bij-elkaar-actie

Gezellig samen en lekker eten; wie wil dat niet!? Net als vorig organiseert de ZWO Yerseke voor Pakistan weer een Eet-bij-elkaar-actie.

We hopen natuurlijk dat er weer veel mensen meedoen en wensen u alvast een heel gezellige avond. Een hartelijke groet van ZWO-commissie Yerseke voor Pakistan.
De eet-bij-elkaar-actie houdt in dat iedereen van jong tot oud zich mag aanmelden om te koken voor óf te eten bij gemeenteleden van de 4 betreffende kerken. Maar bij wie? Dat is tot op het laatste moment een verrassing!  We willen de eetactie houden op zaterdagavond 26 Januari, en zaterdagavond 2 Februari van ongeveer 18.00uur- 20.00uur. (in overleg kan er van deze tijden worden afgeweken)
U kunt zich vóór 19 januari opgeven bij Erika de Kok (of 0113-603408) om te koken of bij iemand te eten. Dit kan als gezin, maar ook alleen of met vrienden. Hierin geeft u aan of u op 26 januari, of 2 februari wilt meedoen, voor welk aantal personen u wilt koken óf met hoeveel personen u bij iemand een warme maaltijd wilt komen nuttigen. Ook is het goed om mogelijkedieetwensenin de mail te vermelden.  
De organisatie maakt de match welke eters bij welke ‘kok’ worden geplaatst. Natuurlijk wordt aan de betreffende kok vroeg genoeg doorgegeven hoeveel mensen er komen eten (ook het eventueel aantal kinderen). De eters krijgen een dag vooraf te horen op welk adres ze worden verwacht.
Degene die bij iemand gaat eten, maakt 7,50 euro per persoon - en maximaal 25 euro per gezin over aan ZWO Yerseke. Betalen kan door overboeking naar rekeningnummer NL17 RABO 0306 4933 65 o.v.v. Pakistan eetactie + achternaam van de kok + achternaam van de eters.

 
Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)


Privacyverklaring van onze website

Aan de privacyverklaring van onze gemeente wordt nog gewerkt.

 
Kiekjes van de kerk

Kiekjes van de kerk

De Hervormde Kerk in Yerseke is 1 van de meest gefotografeerde gebouwen van Yerseke. Ook veel gemeenteleden, inwoners van Yerseke en toeristen hebben onze monumentale kerk gefotografeerd. In dit album vindt u hiervan een bloemlezing. De meeste fotografen konden niet worden achterhaald, maar mocht u uw foto herkennen, dan graag een reactie! Heeft u zelf ook een foto van de kerk, dan kunt u dit aan de webmaster doorgeven, zodat ook uw foto in dit speciale foto-album gepubliceerd kan worden. Klik hier voor dit foto-album.