Hartelijk welkom op de website van de Hervormde Gemeente Yerseke

Hij is niet te missen: middenin Yerseke staat de karakteristieke Hervormde kerk. In dit monumentale gebouw huist een actieve en gastvrije hervormde gemeente, die is aangesloten bij de Protestantse Kerk in Nederland.

De Hervormde Gemeente Yerseke leeft vanuit de christelijke traditie, die belang hecht aan ontmoeting: met God, met elkaar en met de wereld om ons heen. Op zondagmorgen komen we samen om God te eren, meer over Hem te leren en elkaar te ontmoeten. Ook doordeweeks zijn er activiteiten die daar aan bijdragen.

Wij nodigen u van harte uit om onze website op uw gemak te bekijken. Mocht u naar aanleiding van het bezoek aan de website of het beluisteren van een van onze kerkdiensten vragen hebben, dan zijn wij graag bereid om daar wellicht samen met u, een antwoord op te vinden. Uiteraard bent u ook van harte welkom om onze kerkdiensten bij te wonen, graag zelfs! U vindt de eerstvolgende diensten in de kolom rechts hiernaast.

Ons kerkgebouw staat in het centrum van Yerseke. Het adres is Kerkplein 5, maar de hoofdingang van de kerk bevindt zich aan de Oude Torenstraat.

BELANGRIJKE MEDEDELING

Kerkdiensten op 1,5 meter afstand – Hervormde Gemeente Yerseke
Ingaande zondag 5 juli 2020.

We mogen weer naar de kerk, maar er geldt nog steeds de regel van 1,5 onderlinge afstand. Dat betekent dat er in onze kerk maximaal 100 mensen passen; ook moeten we een aantal huisregels in acht nemen.

Voor elke zondag wordt een beperkte groep leden in de kerk uitgenodigd volgens een alfabetisch systeem, op beginletter van de achternaam. De overige leden kunnen de dienst online meebeleven. Om de 2 zondagen is uw groep weer aan de beurt. Ongehuwde stellen, of gezinnen met verschillende achternamen mogen uiteraard samen naar de diensten komen.
  • 26 juli 2020 - Voor deze dienst worden uitgenodigd leden van wie de achternaam begint met de letters L t/m Z.
  • 2 augustus 2020 - Voor deze dienst worden uitgenodigd leden van wie de achternaam  begint met de letters A t/m K.
  • Enz.
Het uitgebreide gebruiksplan kunt u HIER inlezen en downloaden. Zie voor de huisregels en verdere informatie het Kerkelijk Leven.

De kerkenraad hoopt dat zij iedereen die uitgenodigd is, weer mag begroeten in de kerk!

De overige leden kunnen thuis live of achteraf de dienst volgen in beeld en geluid via Kerkomroep.

We wensen u gezegende diensten toe, in de kerk en thuis.

De kerkenraad.

Muzikanten gezocht!

Voor de Startdienst op zondag 6 september zijn we op zoek muzikanten die deze dienst muzikaal willen opluisteren, samen met de organist. Eerdaags krijgt u een uitnodiging voor de Startzondag in de brievenbus en hoe leuk zou het zijn als we veel gemeenteleden bereid zouden vinden die hun muzikale steentje bijdragen aan de dienst! Meld je dus snel aan bij bij Kees en Liesbeth Aarnoutse- van der Jagt, tel. 573304 of liesbeth_vanderjagt@hotmail.com
Natuurlijk mag iedereen zich aanmelden, ook als je geen lid bent van de Hervormde Gemeente!

Actueel nieuws voor en uit de gemeente

Om op de hoogte te blijven van het meest actuele nieuws over alles wat er in en rondom onze gemeente gebeurt, zijn er, naast deze website, nog 3 verschillende mogelijkheden. De wekelijkse Zondagsbrief, het tweewekelijkse Kerkelijk Leven en het tweemaandelijkse Kruispunt.

lees meer ยป

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Privacyverklaring van onze website

Aan de privacyverklaring van onze gemeente wordt nog gewerkt.

Open Kerk

Van woensdag 15 juli t/m 9 september 2020 staan de deuren van ons kerkgebouw weer open.

Op woensdagen en zaterdagen van 11.00 tot 15.00 uur zijn enthousiaste vrijwilligers aanwezig om belangstellenden gastvrij te ontvangen en eventuele vragen te beantwoorden over onze gemeente, ons kerkgebouw en de geschiedenis.

Bijzonderheden dit jaar:
Een uitgebreide tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog en 75 jaar bevrijding van Yerseke, met veel documentatiemateriaal en foto's.

U bent van harte welkom om eens een Open Kerkdag te bezoeken!

Kiekjes van de kerk

De Hervormde Kerk in Yerseke is 1 van de meest gefotografeerde gebouwen van Yerseke. Ook veel gemeenteleden, inwoners van Yerseke en toeristen hebben onze monumentale kerk gefotografeerd. In dit album vindt u hiervan een bloemlezing. De meeste fotografen konden niet worden achterhaald, maar mocht u uw foto herkennen, dan graag een reactie! Heeft u zelf ook een foto van de kerk, dan kunt u dit aan de webmaster doorgeven, zodat ook uw foto in dit speciale foto-album gepubliceerd kan worden. Klik hier voor dit foto-album.

Kerkdiensten in het buitenland

Elk jaar vindt u op de christelijke vakantiesite informatie over de Nederlandstalige kerkdiensten in het buitenland. Ook op deze site vindt u daar informatie over.

Kiekjes van kerken

Bent u op vakantie geweest en heeft u een mooie foto gemaakt van een kerk in uw vakantieomgeving? Mail uw foto naar de webmaster en uw foto wordt toegevoegd aan het speciale fotoalbum 'Kiekjes van kerken' op de website. Klik hier om de foto's te bekijken.