Hartelijk welkom op de website van de Hervormde Gemeente Yerseke

Hij is niet te missen: middenin Yerseke staat de karakteristieke Hervormde kerk. In dit monumentale gebouw huist een actieve en gastvrije hervormde gemeente, die is aangesloten bij de Protestantse Kerk in Nederland.

De Hervormde Gemeente Yerseke leeft vanuit de christelijke traditie, die belang hecht aan ontmoeting: met God, met elkaar en met de wereld om ons heen. Op zondagmorgen komen we samen om God te eren, meer over Hem te leren en elkaar te ontmoeten. Ook doordeweeks zijn er activiteiten die daar aan bijdragen.

Wij nodigen u van harte uit om onze website op uw gemak te bekijken. Mocht u naar aanleiding van het bezoek aan de website of het beluisteren van een van onze kerkdiensten vragen hebben, dan zijn wij graag bereid om daar wellicht samen met u, een antwoord op te vinden. Uiteraard bent u ook van harte welkom om onze kerkdiensten bij te wonen, graag zelfs! U vindt de eerstvolgende diensten in de kolom rechts hiernaast.

Ons kerkgebouw staat in het centrum van Yerseke. Het adres is Kerkplein 5, maar de hoofdingang van de kerk bevindt zich aan de Oude Torenstraat.

Actueel nieuws voor en uit de gemeente

Om op de hoogte te blijven van het meest actuele nieuws over alles wat er in en rondom onze gemeente gebeurt, zijn er, naast deze website, nog 3 verschillende mogelijkheden. De wekelijkse Zondagsbrief, het tweewekelijkse Kerkelijk Leven en het tweemaandelijkse Kruispunt.

lees meer ยป

Informatieavond Lesbos

Corine Kramer en Anke de Visser zijn begin november 2019 naar Lesbos geweest om hulp te verenen in het grote vluchtelingenkamp. Op donderdag 30 januari zullen zij meer vertellen en laten zien over de reis, het vrijwilligerswerk dat ze er deden en de impact die dat heeft gehad. Iedereen is vanaf 19.45 uur van harte welkom. De koffie en thee staan dan klaar!

Eet-bij-elkaar voor Moqimi

Eet-bij-elkaar-actie voor Moqimi
Gezellig samen en lekker eten; wie wil dat niet!? Net als vorig jaar organiseren we weer een Eet-bij-elkaar-actie. De eet-bij-elkaar-actie houdt in dat iedereen van jong tot oud zich mag aanmelden om te  koken voor óf te eten bij gemeenteleden van de 4 betreffende kerken. Maar bij wie?
Dat is tot op het laatste moment een verrassing!
We willen de eetactie houden op zaterdagavond 15 februari van 18.00 tot ± 20.00 uur.
Geeft u zich op vóór 8 februari via het e-mailadres  om voor iemand te koken óf bij iemand te eten. Dit kan als gezin, maar ook alleen of met vrienden. In deze mail kun je opgeven voor welk aantal personen je wilt koken óf met hoeveel personen je bij iemand wil gaan eten. Ook is het goed om mogelijke dieetwensen in de mail te vermelden.
De organisatie maakt de match welke eters bij welke ‘kok’ worden geplaatst. Natuurlijk wordt aan de betreffende kok vroeg genoeg doorgegeven hoeveel mensen er komen eten(ook het eventueel aantal kinderen). De eters krijgen een dag vooraf te horen op welk adres ze worden verwacht. Degene die bij iemand gaat eten, maakt 7,50 euro per persoon - en maximaal 25 euro per gezin over aan ZWO Yerseke. Betalen kan door overboeking naar rekeningnummer NL17 RABO 0306 4933 65  o.v.v. Moqimi eetactie.
We hopen natuurlijk dat er weer veel mensen meedoen en wensen u alvast een heel gezellige avond en SMAKELIJK ETEN!!!

Een hartelijke groet van ZWO-commissie ‘Yerseke voor Moqimi’
Dick Bijl en Erika de Kok

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Privacyverklaring van onze website

Aan de privacyverklaring van onze gemeente wordt nog gewerkt.

Kiekjes van de kerk

De Hervormde Kerk in Yerseke is 1 van de meest gefotografeerde gebouwen van Yerseke. Ook veel gemeenteleden, inwoners van Yerseke en toeristen hebben onze monumentale kerk gefotografeerd. In dit album vindt u hiervan een bloemlezing. De meeste fotografen konden niet worden achterhaald, maar mocht u uw foto herkennen, dan graag een reactie! Heeft u zelf ook een foto van de kerk, dan kunt u dit aan de webmaster doorgeven, zodat ook uw foto in dit speciale foto-album gepubliceerd kan worden. Klik hier voor dit foto-album.