Hartelijk welkom op de website van de Hervormde Gemeente Yerseke

Hij is niet te missen: middenin Yerseke staat de karakteristieke Hervormde kerk. In dit monumentale gebouw huist een actieve en gastvrije hervormde gemeente, die is aangesloten bij de Protestantse Kerk in Nederland.

De Hervormde Gemeente Yerseke leeft vanuit de christelijke traditie, die belang hecht aan ontmoeting: met God, met elkaar en met de wereld om ons heen. Op zondagmorgen komen we samen om God te eren, meer over Hem te leren en elkaar te ontmoeten. Ook doordeweeks zijn er activiteiten die daar aan bijdragen.

Wij nodigen u van harte uit om onze website op uw gemak te bekijken. Mocht u naar aanleiding van het bezoek aan de website of het beluisteren van een van onze kerkdiensten vragen hebben, dan zijn wij graag bereid om daar wellicht samen met u, een antwoord op te vinden. Uiteraard bent u ook van harte welkom om onze kerkdiensten bij te wonen, graag zelfs! U vindt de eerstvolgende diensten in de kolom rechts hiernaast.

Ons kerkgebouw staat in het centrum van Yerseke. Het adres is Kerkplein 5, maar de hoofdingang van de kerk bevindt zich aan de Oude Torenstraat.

Actueel nieuws voor en uit de gemeente

Om op de hoogte te blijven van het meest actuele nieuws over alles wat er in en rondom onze gemeente gebeurt, zijn er, naast deze website, nog 3 verschillende mogelijkheden. De wekelijkse Zondagsbrief, het tweewekelijkse Kerkelijk Leven en het tweemaandelijkse Kruispunt.

Lichtjeswandeling

Met een lichtje in de hand, wandelend langs het kerstverhaal.
Dat kan op zaterdag 17 december
Je kunt tussen 16:30 en 17:00 starten bij de Rehoboth Kerk, Marijkelaan 39.
De tocht voert onder andere langs de Vrije Evangelische Gemeente en de Gereformeerde Kerk. Op verschillende plekken is iets van het kerstverhaal te zien of te beleven.
De Hervormde Kerk is het eindpunt.
Voor de kinderen en jongeren zijn er onderweg allemaal vragen te beantwoorden en letters te zoeken. Wie ontdekt de juiste zin en heeft alle vragen goed?
Loop je gezellig mee? De tocht is voor iedereen, vraag gerust of je vrienden, vriendinnen en familie mee komen.

I.v.m. versnaperingen bij de tocht is het handig een idee te hebben hoeveel mensen er komen. We ontvangen graag een mailtje met hoeveel personen je denkt te komen op het volgende mailadres: lichtjeswandelingyerseke@gmail.com
Aanmelden is wenselijk, maar niet verplicht, op het moment zelf beslissen om te komen mag ook.

Groetjes namens het interkerkelijke kerstactie team!

Alpha cursus 2023

Er zijn 11 avonden waarop een boeiende inleiding wordt gehouden, over onderwerpen zoals Wie is Jezus, Waarom stierf Jezus aan het kruis en Waarom zou je de Bijbel (nog) lezen.
Na de inleiding wordt er in kleine groepjes over het onderwerp doorgepraat. De avonden beginnen om 19.30 uur en eindigen om 21.30 uur.
De bedoeling is dat er, bij voldoende deelname (minimaal 6, maximaal 12 deelnemers) op woensdag 11 januari 2023 weer een cursus start, dus denk er alvast eens over na of je mee wilt doen aan deze boeiende, leerzame en ook gezellige Alpha cursus, of denk eens na of je iemand uit je naaste omgeving opmerkzaam wilt maken op deze cursus.
Een enthousiast team van de verschillende kerken in ons dorp heeft er zin in om te beginnen! Voor inlichtingen: Corine Kramer tel. 0651075186 corine_kramer@outlook.com

AVG

De Algemene Verordening Gegevensbescherming

Privacyverklaring van onze website

Aan de privacyverklaring van onze gemeente wordt nog gewerkt.

Kiekjes van de kerk

De Hervormde Kerk in Yerseke is 1 van de meest gefotografeerde gebouwen van Yerseke. Ook veel gemeenteleden, inwoners van Yerseke en toeristen hebben onze monumentale kerk gefotografeerd. In dit album vindt u hiervan een bloemlezing. De meeste fotografen konden niet worden achterhaald, maar mocht u uw foto herkennen, dan graag een reactie! Heeft u zelf ook een foto van de kerk, dan kunt u dit aan de webmaster doorgeven, zodat ook uw foto in dit speciale foto-album gepubliceerd kan worden. Klik hier voor dit foto-album.