Hartelijk welkom op de website van de Hervormde Gemeente Yerseke

Hij is niet te missen: middenin Yerseke staat de karakteristieke Hervormde kerk. In dit monumentale gebouw huist een actieve en gastvrije hervormde gemeente, die is aangesloten bij de Protestantse Kerk in Nederland.

De Hervormde Gemeente Yerseke leeft vanuit de christelijke traditie, die belang hecht aan ontmoeting: met God, met elkaar en met de wereld om ons heen. Op zondagmorgen komen we samen om God te eren, meer over Hem te leren en elkaar te ontmoeten. Ook doordeweeks zijn er activiteiten die daar aan bijdragen.

Wij nodigen u van harte uit om onze website op uw gemak te bekijken. Mocht u naar aanleiding van het bezoek aan de website of het beluisteren van een van onze kerkdiensten vragen hebben, dan zijn wij graag bereid om daar wellicht samen met u, een antwoord op te vinden. Uiteraard bent u ook van harte welkom om onze kerkdiensten bij te wonen, graag zelfs! U vindt de eerstvolgende diensten in de kolom rechts hiernaast.

Ons kerkgebouw staat in het centrum van Yerseke. Het adres is Kerkplein 5, maar de hoofdingang van de kerk bevindt zich aan de Oude Torenstraat.

Actueel nieuws voor en uit de gemeente

Om op de hoogte te blijven van het meest actuele nieuws over alles wat er in en rondom onze gemeente gebeurt, zijn er, naast deze website, nog 3 verschillende mogelijkheden. De wekelijkse Zondagsbrief, het tweewekelijkse Kerkelijk Leven en het tweemaandelijkse Kruispunt.

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Privacyverklaring van onze website

Aan de privacyverklaring van onze gemeente wordt nog gewerkt.

Open Kerk

Van woensdag 10 juli t/m zaterdag 14 september 2019 (open monumentendag) staan de deuren van ons kerkgebouw weer open.
Op woensdagen en zaterdagen van 11.00 tot 15.00 uur zijn enthousiaste vrijwilligers aanwezig om belangstellenden gastvrij te ontvangen en eventuele vragen te beantwoorden.

Bijzonderheden dit jaar:
18 schilderijen van René Tramper (Kapelle) met het thema ‘Het Woord in beeld’. Deze waren al eerder te zien in de Herv. Kerk Kapelle, de Sint Janskerk in Gouda, de Grote Kerk in Gorinchem en de Grote Kerk in Dordrecht. Op de schilderijen zijn verschillende psalmen te zien.
Verder alles over de geschiedenis van de kerk en momenteel de restauratie.

U bent van harte welkom om eens een openkerkdag te bezoeken!

Mosseldag 2019

Op zaterdag 17 augustus a.s. wordt de jaarlijkse Mosseldag gehouden. Vanwege de verbouwing van ons kerkelijk centrum hebben we daar vorig jaar niet aan meegedaan, maar nu we aangrenzend aan de kerk de beschikking hebben over zo’n prachtige locatie willen we de bezoekers van de Open Kerk en iedereen van tien tot vijf uur hartelijk welkom heten!
Voor deze dag zal een deel van de Kerktuin, ingang Oude Torenstraat, omgetoverd worden tot een gezellig terras, waar genoeg plaats zal zijn om de benen te strekken, een kopje koffie, thee of fris te drinken en te genieten van een overheerlijk huisgemaakt gebakje. Het is een uniek moment om als Hervormde Gemeente Yerseke een aantal van de talrijke bezoekers van de Mosseldag te ontmoeten rondom de kerk, hen uit te nodigen voor het terras en beschikbaar te zijn voor hen die een gesprek willen voeren. Om zo gestalte te geven aan het motto: “Kerk naar buiten”! In een ander deel van de kerktuin zal een zgn. kleedjesmarkt gehouden worden: kinderen uit de gemeente zullen eigen spulletjes te koop aanbieden.

Wilt u als vrijwilliger meedoen aan de activiteiten? Dat kan bijvoorbeeld door te helpen in het restaurant of te zorgen voor eigengemaakt gebak wat op die dag geserveerd kan worden. Graag nodigen wij u hiervoor uit! Geef u op bij Mia de Neef, per e-mail of telefonisch via nummer 573331. Of klik hier om het formulier online in te vullen. Wilt u alleen van het terras genieten of de kleedjesmarkt van de kinderen bezoeken? Uw aanwezigheid wordt zeer op prijs gesteld!
De netto-opbrengst van deze dag zal bestemd worden voor ons kerkelijk centrum ‘De Haven’.
Namens de commissie Mosseldag: Armand, Bertus, Dick, Dirk, Els, Gertie, Joke, Mia en Wim

Kiekjes van de kerk

De Hervormde Kerk in Yerseke is 1 van de meest gefotografeerde gebouwen van Yerseke. Ook veel gemeenteleden, inwoners van Yerseke en toeristen hebben onze monumentale kerk gefotografeerd. In dit album vindt u hiervan een bloemlezing. De meeste fotografen konden niet worden achterhaald, maar mocht u uw foto herkennen, dan graag een reactie! Heeft u zelf ook een foto van de kerk, dan kunt u dit aan de webmaster doorgeven, zodat ook uw foto in dit speciale foto-album gepubliceerd kan worden. Klik hier voor dit foto-album.

Kerkdiensten in het buitenland

Elk jaar vindt u op de christelijke vakantiesite informatie over de Nederlandstalige kerkdiensten in het buitenland. Ook op deze site vindt u daar informatie over.

Kiekjes van kerken

Bent u op vakantie geweest en heeft u een mooie foto gemaakt van een kerk in uw vakantieomgeving? Mail uw foto naar de webmaster en uw foto wordt toegevoegd aan het speciale fotoalbum 'Kiekjes van kerken' op de website. Klik hier om de foto's te bekijken.