Hartelijk welkom op de website van de Hervormde Gemeente Yerseke

Fijn dat u onze website bezoekt!

De Hervormde Gemeente Yerseke leeft vanuit de christelijke traditie, die belang hecht aan ontmoeting: met God, met elkaar en met de wereld om ons heen. Op zondag ontmoeten wij elkaar als gemeente in de wekelijkse Eredienst. Doordeweeks zijn we op verschillende plaatsen en in verschillende vormen gemeente.

De belangrijkste reden dat wij deze website hebben ontwikkeld, is dat wij geloven dat de kerk een duidelijke boodschap heeft en daarmee middenin de maatschappij moet staan. De Hervormde Gemeente Yerseke wil dit wereldwijde communicatiemiddel inzetten om Gods Woord bij iedereen bekend te maken.

Daarnaast is deze website voor zowel gasten als gemeenteleden prima geschikt om informatie op te zoeken over onze gemeente. Zo vindt u hier o.a. informatie over onze visie op het gemeente-zijn, de geschiedenis van ons kerkgebouw, maar ook het meest actuele nieuws over de kerkdiensten en de vele activiteiten die in onze gemeente plaatsvinden.

Wij nodigen u van harte uit om onze website op uw gemak te bekijken. Mocht u naar aanleiding van het bezoek aan de website of het beluisteren van een van onze kerkdiensten vragen hebben, dan zijn wij graag bereid om daar wellicht samen met u, een antwoord op te vinden. Uiteraard bent u ook van harte welkom om onze kerkdiensten bij te wonen, graag zelfs! U vindt de eerstvolgende diensten in de kolom rechts hiernaast.

Ons kerkgebouw staat in het centrum van Yerseke. Het adres is Kerkplein 5, maar de hoofdingang van de kerk bevindt zich aan de Oude Torenstraat.

Actueel nieuws voor en uit de gemeente

Om op de hoogte te blijven van het meest actuele nieuws over alles wat er in en rondom onze gemeente gebeurt, zijn er, naast deze website, nog 3 verschillende mogelijkheden. De wekelijkse Zondagsbrief, het tweewekelijkse Kerkelijk Leven en het tweemaandelijkse Kruispunt.

lees meer ยป

Gemeenteavond

Op dinsdag 29 mei 2018 hoopt de Hervormde Gemeente Yerseke haar gemeenteavond te houden.
Vanaf 19.45 uur is het inloop in de wandelkerk waar onder leiding van Jannie Polderman, koffie of thee “met iets erbij” zal worden geserveerd. Hierna nemen we plaats in het middenschip van de kerk. Na de opening om ca 20.00 uur zullen een aantal agendapunten worden afgewerkt, zoals presentie van de Jaarrekeningen 2017 van Kerk en Diaconie, voortgang Beroepingswerk en diverse andere  onderwerpen. Vervolgens zal een toelichting gegeven worden op de stand van zaken met betrekking tot het nieuwe kerkelijk centrum en de procedure voor de naamgeving van het gebouw.  Dit eerste deel van de avond zal worden afgerond  met een mogelijkheid tot het stellen van vragen. We streven  ernaar om rond 21.15 uur in de kerk af te sluiten, waarna we ons gezamenlijk richting kerkelijk centrum zullen begeven. U kunt de voortgang van het geheel  bezichtigen onder het genot van een hapje en drankje, geserveerd vanuit de nieuwe keuken!
De kerkenraad nodigt u en alle gemeenteleden van harte uit om deze datum nu alvast te reserveren. Uw aanwezigheid op de 29e mei a.s. wordt erg op prijs gesteld en er is ruimschoots gelegenheid het nieuwe kerkelijke centrum te bezichtigen.  Wees hartelijk welkom en zegt het voort!

Beroepingswerk Beroepingswerk

Voor al het nieuws over de ontstane vacature na het vertrek van ds. Baggerman verwijzen wij u naar deze pagina op de website.

Kiekjes van de kerk

De Nederlands Hervormde Kerk in Yerseke is 1 van de meest gefotografeerde gebouwen van Yerseke. Ook veel gemeenteleden, inwoners van Yerseke en toeristen hebben onze monumentale kerk gefotografeerd. In dit album vindt u hiervan een bloemlezing. De meeste fotografen konden niet worden achterhaald, maar mocht u uw foto herkennen, dan graag een reactie! Heeft u zelf ook een foto van de kerk, dan kunt u dit aan de webmaster doorgeven, zodat ook uw foto in dit speciale foto-album gepubliceerd kan worden. Klik hier voor dit foto-album.

Kerkdiensten in het buitenland

Elk jaar vindt u op de christelijke vakantiesite informatie over de Nederlandstalige kerkdiensten in het buitenland. Ook op deze site vindt u daar informatie over.

Kiekjes van kerken

Bent u op vakantie geweest en heeft u een mooie foto gemaakt van een kerk in uw vakantieomgeving? Mail uw foto naar de webmaster en uw foto wordt toegevoegd aan het speciale fotoalbum 'Kiekjes van kerken' op de website. Klik hier om de foto's te bekijken.