Hartelijk welkom op de website van de Hervormde Gemeente Yerseke

Hij is niet te missen: middenin Yerseke staat de karakteristieke Hervormde kerk. In dit monumentale gebouw huist een actieve en gastvrije hervormde gemeente, die is aangesloten bij de Protestantse Kerk in Nederland.

De Hervormde Gemeente Yerseke leeft vanuit de christelijke traditie, die belang hecht aan ontmoeting: met God, met elkaar en met de wereld om ons heen. Op zondagmorgen komen we samen om God te eren, meer over Hem te leren en elkaar te ontmoeten. Ook doordeweeks zijn er activiteiten die daar aan bijdragen.

Wij nodigen u van harte uit om onze website op uw gemak te bekijken. Mocht u naar aanleiding van het bezoek aan de website of het beluisteren van een van onze kerkdiensten vragen hebben, dan zijn wij graag bereid om daar wellicht samen met u, een antwoord op te vinden. Uiteraard bent u ook van harte welkom om onze kerkdiensten bij te wonen, graag zelfs! U vindt de eerstvolgende diensten in de kolom rechts hiernaast.

Ons kerkgebouw staat in het centrum van Yerseke. Het adres is Kerkplein 5, maar de hoofdingang van de kerk bevindt zich aan de Oude Torenstraat.

Actueel nieuws voor en uit de gemeente

Om op de hoogte te blijven van het meest actuele nieuws over alles wat er in en rondom onze gemeente gebeurt, zijn er, naast deze website, nog 3 verschillende mogelijkheden. De wekelijkse Zondagsbrief, het tweewekelijkse Kerkelijk Leven en het tweemaandelijkse Kruispunt.

lees meer ยป

Belijdenis doen!?

De eerste bijeenkomst is geweest, verschillende gemeenteleden hebben interesse om dit seizoen belijdeniscatechese te gaan volgen. Kon je er afgelopen zondag niet bij zijn of heb je nog vragen of twijfels: neem gerust contact op met ds. Van de Griend: 0113-571336,
Voor iedereen die nog geen belijdenis gedaan heeft, geldt in ieder geval dit:
De rijkdom die de Here Jezus geeft, is er voor iedereen! Niemand staat daarom alleen met al zijn vragen en twijfels. Daarom is Openbare Geloofsbelijdenis doen iets heel moois!

Nieuws van de ZWO

Nieuws van de ZWO commissie

Het is al even geleden, maar voor de vakantie hebben we ons project ‘Yerseke voor Pakistan’ afgesloten met een mooie en gezellige fietstocht met maaltijd. Een prachtige zonnige dag, en wat een enthousiaste fietsers. Een mooie ontmoetingsdag waarin we de laatste euro’s opspaarden voor Pakistan. En er is veel gespaard de afgelopen 2 jaar!
Met elkaar hebben we het totaalbedrag van 12075,30 euro opgehaald! Wat een prachtig bedrag! We hebben dit tijdens de maaltijd overhandigd aan Tom Kolsters van Kerk in Actie.

Project Moqimi
Nu het winterwerk weer gaat starten, willen we ons weer gaan richten op een nieuw project. Aankomende 2 jaar willen we ons richten op stichting Moqimi. Dit project vind onderdak bij de gereformeerde kerk in Krabbendijke en Ariane Willebroer werkt hiervoor in het Midden Oosten waar ze kinderen en hun families helpt die getraumatiseerd zijn door oorlog en geweld. Het gaat voornamelijk om Yezidi’s, een etnische groep die in augustus 2014 zijn aangevallen door de IS in hun regio Sinjar (Shingal) in Irak. Hierbij zijn ze slachtoffer geworden van genocide waarbij ruim 6-10duizend mensen zijn ontvoerd en vermoord. Hun huizen en een deel van hun land is verwoest. Tot op heden is er weinig kans op een veilige terugkeer en leven zo’n ruim 300.000 vluchtelingen in Noord Irak. Moqimi voorziet ze in eten, medische zorg en materiële hulp wanneer nodig, ze stimuleren en ondersteunen de kinderen om naar school te gaan. Voor informatie over het project kunt u op www.moqimi.nl alles lezen hierover.
Wij als commissie gaan ons weer voorbereiden op nieuwe activiteiten en ontmoetingen voor dit nieuwe seizoen en hopen dat u en jij als gemeente weer meedoet.

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Privacyverklaring van onze website

Aan de privacyverklaring van onze gemeente wordt nog gewerkt.

Kiekjes van de kerk

De Hervormde Kerk in Yerseke is 1 van de meest gefotografeerde gebouwen van Yerseke. Ook veel gemeenteleden, inwoners van Yerseke en toeristen hebben onze monumentale kerk gefotografeerd. In dit album vindt u hiervan een bloemlezing. De meeste fotografen konden niet worden achterhaald, maar mocht u uw foto herkennen, dan graag een reactie! Heeft u zelf ook een foto van de kerk, dan kunt u dit aan de webmaster doorgeven, zodat ook uw foto in dit speciale foto-album gepubliceerd kan worden. Klik hier voor dit foto-album.

Kerkdiensten in het buitenland

Elk jaar vindt u op de christelijke vakantiesite informatie over de Nederlandstalige kerkdiensten in het buitenland. Ook op deze site vindt u daar informatie over.

Kiekjes van kerken

Bent u op vakantie geweest en heeft u een mooie foto gemaakt van een kerk in uw vakantieomgeving? Mail uw foto naar de webmaster en uw foto wordt toegevoegd aan het speciale fotoalbum 'Kiekjes van kerken' op de website. Klik hier om de foto's te bekijken.