Hartelijk welkom op de website van de Hervormde Gemeente Yerseke

Hartelijk welkom op de website van de Hervormde Gemeente Yerseke

Hij is niet te missen: middenin Yerseke staat de karakteristieke Hervormde kerk. In dit monumentale gebouw huist een actieve en gastvrije hervormde gemeente, die is aangesloten bij de Protestantse Kerk in Nederland. 

De Hervormde Gemeente Yerseke leeft vanuit de christelijke traditie, die belang hecht aan ontmoeting: met God, met elkaar en met de wereld om ons heen. Op zondagmorgen komen we samen om God te eren, meer over Hem te leren en elkaar te ontmoeten. Ook doordeweeks zijn er activiteiten die daar aan bijdragen.

Wij nodigen u van harte uit om onze website op uw gemak te bekijken. Mocht u naar aanleiding van het bezoek aan de website of het beluisteren van een van onze kerkdiensten vragen hebben, dan zijn wij graag bereid om daar wellicht samen met u, een antwoord op te vinden. Uiteraard bent u ook van harte welkom om onze kerkdiensten bij te wonen, graag zelfs! U vindt de eerstvolgende diensten in de kolom rechts hiernaast.

Ons kerkgebouw staat in het centrum van Yerseke. Het adres is Kerkplein 5, maar de hoofdingang van de kerk bevindt zich aan de Oude Torenstraat.

 
BELANGRIJKE MEDEDELING

BELANGRIJKE MEDEDELING
Kerkdiensten op 1,5 meter afstand – Hervormde Gemeente Yerseke
Ingaande zondag 5 juli 2020.

We mogen weer naar de kerk, maar er geldt nog steeds de regel van 1,5 onderlinge afstand. Dat betekent dat er in onze kerk maximaal 99 mensen passen; ook moeten we een aantal huisregels in acht nemen.

Voor elke zondag wordt een beperkte groep leden in de kerk uitgenodigd volgens een alfabetisch systeem, op beginletter van de achternaam. De overige leden kunnen de dienst online meebeleven. Om de 4 zondagen is uw groep weer aan de beurt. Ongehuwde stellen, of gezinnen met verschillende achternamen mogen uiteraard samen naar de diensten komen.
  • 5 juli 2020 – In deze Brugdienst nemen de oudste kinderen afscheid van de kindernevendienst. Voor deze dienst worden alleen de familieleden van de kinderen uitgenodigd.
  • 12 juli 2020 – Voor deze dienst worden uitgenodigd leden van wie de achternaam begint met de letters A t/m G. 
  • 19 juli 2020 - Voor deze dienst worden uitgenodigd leden van wie de achternaam begint met de letters H t/m K.
  • 26 juli 2020 - Voor deze dienst worden uitgenodigd leden van wie de achternaam begint met de letters L t/m P.
  • 2 augustus 2020 - Voor deze dienst worden uitgenodigd leden van wie de achternaam  begint met de letters R t/m Z.
Het uitgebreide gebruiksplan kunt u HIER inlezen en downloaden. Zie voor de huisregels en verdere informatie het Kerkelijk Leven.

De kerkenraad hoopt dat zij iedereen die uitgenodigd is, weer mag begroeten in de kerk!

We wensen u gezegende diensten toe, in de kerk en thuis.

De kerkenraad.
 
Actueel nieuws voor en uit de gemeente

Actueel nieuws voor en uit de gemeente

Om op de hoogte te blijven van het meest actuele nieuws over alles wat er in en rondom onze gemeente gebeurt, zijn er, naast deze website, nog 3 verschillende mogelijkheden. De wekelijkse Zondagsbrief, het tweewekelijkse Kerkelijk Leven en het tweemaandelijkse Kruispunt.

lees meer ยป
 
Duik er in! Doe jij ook mee?

Duik er in! Doe jij ook mee?
Vakantie Bijbel week 2020
Zoals we jullie eerder hebben bericht kan dit jaar de jaarlijkse Vakantie Bijbel week niet worden gehouden in de vorm die jullie gewend zijn.  Daarvoor in de plaats hebben  we als alternatief, een speurtocht in het thema van de Vakantie Bijbel week  “Duik er in” . Jullie zijn  van harte welkom op woensdag 19 augustus 2020. Er is een speurtocht voor de kinderen uit groep 1 t/m 4 en één voor de kinderen uit groep 5 t/m 8. 
Vanwege de omstandigheden vinden wij het verstandig dat kinderen van groep 1-4 begeleid worden door ouders. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om mee te lopen dan kunt u dat bij de aanmelding aangeven. Eventuele broertjes en zusjes die niet op de basisschool zitten kunnen helaas niet meedoen.
Wil je graag meedoen aan deze speurtocht, dan dien je je hiervoor vooraf aan te melden, dit kan bij Willeke van der Kuijl via 06-34414528 of vdkuijl@zeelandnet.nl onder vermelding van je naam, geboortedatum, adres (straat, huisnummer en woonplaats) en in welke groep je nu zit (voor de zomervakantie). Meld je zo snel mogelijk aan, want dit kan tot uiterlijk 31 juli 2020.
Deze dag wordt georganiseerd door de gezamenlijke kerken uit Yerseke, de Vrije Evangelische Gemeente, de Hervormde Gemeente Yerseke, de Gereformeerde Kerk en de Hervormde Gemeente Rehoboth. Kom jij ook?
 
Brugdienst

Brugdienst
Zondag 5 juli a.s. vieren we de brugdienst, die staat in teken van afscheid van maar liefst veertien kinderen van de kindernevendienst. Het thema is: ‘Over de brug…’ De lezing is uit Johannes 21; de leerlingen van Jezus ontdekken tot hun verrassing dat het heel veel uitmaakt als je op aanwijzing van de Here Jezus iets van de andere kant bekijkt… Dan gebeuren er heel bijzondere dingen. De dienst wordt mee voor- bereid door de afscheid nemende kinderen en in deze dienst zijn hun ouders, broers, zussen, opa’s en oma’s van harte welkom!
 
 
 
Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Privacyverklaring van onze website

Aan de privacyverklaring van onze gemeente wordt nog gewerkt.
 
Kiekjes van de kerk

Kiekjes van de kerk

De Hervormde Kerk in Yerseke is 1 van de meest gefotografeerde gebouwen van Yerseke. Ook veel gemeenteleden, inwoners van Yerseke en toeristen hebben onze monumentale kerk gefotografeerd. In dit album vindt u hiervan een bloemlezing. De meeste fotografen konden niet worden achterhaald, maar mocht u uw foto herkennen, dan graag een reactie! Heeft u zelf ook een foto van de kerk, dan kunt u dit aan de webmaster doorgeven, zodat ook uw foto in dit speciale foto-album gepubliceerd kan worden. Klik hier voor dit foto-album.

 
Kerkdiensten in het buitenland

Kerkdiensten in het buitenland

Elk jaar vindt u op de christelijke vakantiesite informatie over de Nederlandstalige kerkdiensten in het buitenland. Ook op deze site vindt u daar informatie over.


Kiekjes van kerken

Bent u op vakantie geweest en heeft u een mooie foto gemaakt van een kerk in uw vakantieomgeving? Mail uw foto naar de webmaster en uw foto wordt toegevoegd aan het speciale fotoalbum 'Kiekjes van kerken' op de website. Klik hier om de foto's te bekijken.