Hartelijk welkom op de website van de Hervormde Gemeente Yerseke

Hartelijk welkom op de website van de Hervormde Gemeente Yerseke

Hij is niet te missen: middenin Yerseke staat de karakteristieke Hervormde kerk. In dit monumentale gebouw huist een actieve en gastvrije hervormde gemeente, die is aangesloten bij de Protestantse Kerk in Nederland. 

De Hervormde Gemeente Yerseke leeft vanuit de christelijke traditie, die belang hecht aan ontmoeting: met God, met elkaar en met de wereld om ons heen. Op zondagmorgen komen we samen om God te eren, meer over Hem te leren en elkaar te ontmoeten. Ook doordeweeks zijn er activiteiten die daar aan bijdragen.

Wij nodigen u van harte uit om onze website op uw gemak te bekijken. Mocht u naar aanleiding van het bezoek aan de website of het beluisteren van een van onze kerkdiensten vragen hebben, dan zijn wij graag bereid om daar wellicht samen met u, een antwoord op te vinden. Uiteraard bent u ook van harte welkom om onze kerkdiensten bij te wonen, graag zelfs! U vindt de eerstvolgende diensten in de kolom rechts hiernaast.

Ons kerkgebouw staat in het centrum van Yerseke. Het adres is Kerkplein 5, maar de hoofdingang van de kerk bevindt zich aan de Oude Torenstraat.

 
BELANGRIJKE MEDEDELING!

BELANGRIJKE MEDEDELING!
In verband met de nieuwe maatregelen omtrent Covid 19 geven wij gevolg aan het advies om de komende weken te kerken met maximaal 30 gemeenteleden. Daarbij moeten we een aantal huisregels in acht nemen. Deze liggen bij de ingang van de kerk gereed. Het uitgebreide gebruiksplan kunt u HIER inlezen en downloaden.

De leiding van de Kindernevendienst en Jongerennevendienst is bereid om 1x per 14 dagen de hele dienst te organisewren in kerkelijk centrum De Haven. Op zondag 1, 15 en 29 november is er kinder- en jongerennevendienst. Dit is van 10 tot 11 uur en uiteraard zijn alle kinderen en jongeren welkom, ook als je ouders niet naar de kerkdienst gaan die morgen! Hiervoor moet ook worden aangemeld. Ouders, doe dit s.v.p. op tijd, zodat vrijdag overige gemeenteleden kunnen worden uitgenodigd voor de kerkdienst op zondag.

Er is wel elke week gelegenheid om uw kinderen (na aanmelding!) naar de creche te brengen.

Iedereen dient zich iedere week opnieuw aan te melden voor de kerkdienst. U krijgt dan op vrijdag definitief bericht of u naar de kerk kunt komen. De keuze zal met zorg worden gemaakt. Aanmelden kan bij de scriba: Sylvia van Stee via de mail scribahervormdyerseke@gmail.com of op maandag t/m vrijdag telefonisch (576900) tussen 18.00 – 19.00 uur.

In de kerk vragen wij u plaats te nemen in het middenschip.

Wij hopen op uw aller begrip en wij wensen u gezegende diensten toe!

De kerkenraad.
 
Actueel nieuws voor en uit de gemeente

Actueel nieuws voor en uit de gemeente

Om op de hoogte te blijven van het meest actuele nieuws over alles wat er in en rondom onze gemeente gebeurt, zijn er, naast deze website, nog 3 verschillende mogelijkheden. De wekelijkse Zondagsbrief, het tweewekelijkse Kerkelijk Leven en het tweemaandelijkse Kruispunt.

lees meer ยป
 
Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Privacyverklaring van onze website

Aan de privacyverklaring van onze gemeente wordt nog gewerkt.
 
Sirkelslag Kids

Sirkelslag Kids
Hey jij daar!

Zit je in groep 6, 7 of 8? Vind je gamen leuk? Kun je dansen, tekenen, woorden raden, of heb je andere skills? Geef je dan NU op voor Sirkelslag Kids: jeugdyerseke@kpnmail.nl. Je kunt je aanmelden t/m vrijdag 13 november.

Het thema van Sirkelslag KIDS 2020 is 'Op avontuur met Paulus’We volgen de apostel Paulus tijdens zijn rondreis om het goede verhaal van Jezus en God te delen. Paulus kennen jullie natuurlijk van alle brieven die hij heeft geschreven. En de hulp aan nieuwe gelovigen en kerken. Maar hij deed veel meer dan rustig brieven schrijven en verhalen vertellen. Ja, hij maakte spannende reizen naar verre landen en onbekende steden. Hij werd gevangengenomen en belandde in bijzondere en spannende situaties. Toch stopte hij niet om te vertellen over Jezus en God. Stappen jullie dit jaar tijdens Sirkelslag KIDS met Paulus in de boot om een spannende reis te maken?!

Sirkelslag KIDS is een spannend, interactief spel tussen groepen kinderen uit heel Nederland. Je speelt Sirkelslag KIDS op vrijdagavond 20 november van 19.30 tot 21.00 uur in gebouw ‘De Haven’ aan de Paardenmarkt, samen met andere kinderen. We starten de film en we weten niet welke opdrachten uitgevoerd moeten worden. Het enige dat je weet is dat duizenden andere kinderen in heel Nederland klaar zitten om de strijd aan te gaan tegen jouw team. Net als andere jaren gaat het in deze editie weer om moed, creativiteit, kennis, snelheid en inzicht. Want alleen de echte volhouders kunnen deze reis tot een goed einde volbrengen! Wie wint dit jaar één van de drie mooie Sirkelslag KIDS bekers? (Aanmelden kan t/m vrijdag 13 november 2020).

Onze groep heet YESE-01! Als we meer dan 10 aanmeldingen krijgen, zullen we een tweede team (YESE-02) maken en bij meer dan 20 aanmeldingen stellen we een 3e team (YESE-03) samen. We hopen dat je meedoet en dat je ook gezellig een vriend of vriendin meeneemt. 
Je wil dit toch zeker niet missen? O ja: deelname is helemaal gratis en je krijgt nog iets te drinken met wat lekkers erbij ook!

Voor meer informatie kun je bellen of appen naar Willeke van der Kuijl, 06-34414528 of Arnold Meijer, 06-29035772. Als je je wilt aanmelden kan dat ook via hen of via het e-mailadres jeugdyerseke@kpnmail.nl. Doe dat dus wel voor 13 november!


Hulp gevraagd!!!
We zoeken overigens niet alleen kinderen die mee willen doen, maar ook volwassenen die het leuk vinden om die avond te helpen, zoals een team begeleiden, jurylid zijn, drinken inschenken, enz. Kortom, een gezellige avond met hilarische opdrachten, samen met een groep geweldige kinderen. Dat wil je toch zeker niet missen? Geef je snel op bij Willeke of Arnold!
 
Kiekjes van de kerk

Kiekjes van de kerk

De Hervormde Kerk in Yerseke is 1 van de meest gefotografeerde gebouwen van Yerseke. Ook veel gemeenteleden, inwoners van Yerseke en toeristen hebben onze monumentale kerk gefotografeerd. In dit album vindt u hiervan een bloemlezing. De meeste fotografen konden niet worden achterhaald, maar mocht u uw foto herkennen, dan graag een reactie! Heeft u zelf ook een foto van de kerk, dan kunt u dit aan de webmaster doorgeven, zodat ook uw foto in dit speciale foto-album gepubliceerd kan worden. Klik hier voor dit foto-album.

 
Kerkdiensten in het buitenland

Kerkdiensten in het buitenland

Elk jaar vindt u op de christelijke vakantiesite informatie over de Nederlandstalige kerkdiensten in het buitenland. Ook op deze site vindt u daar informatie over.


Kiekjes van kerken

Bent u op vakantie geweest en heeft u een mooie foto gemaakt van een kerk in uw vakantieomgeving? Mail uw foto naar de webmaster en uw foto wordt toegevoegd aan het speciale fotoalbum 'Kiekjes van kerken' op de website. Klik hier om de foto's te bekijken.