ZWO ZWO

De aankomende 2 jaar willen we ons richten op project Moqimi:

Visie

Moqimi is Arabisch en betekent “Hij die mij opricht”. Moqimi is een non-profit organisatie ten behoeve van Yezidi’s in Noord Irak (Koerdistan). Ze willen kinderen en hun families helpen en herstel bieden die getraumatiseerd zijn door oorlog en geweld. Ze zien het als Gods opdracht om voor de armen en de verdrukten te zorgen.

Arianne Willeboer uit Kruiningen heeft deze organisatie opgericht. Sinds oktober 2017 werkt en leeft ze in het Midden Oosten en sinds augustus 2018 in Noord Irak. Yezidi’s zijn een etnische groep en zijn in augustus 2014 aangevallen door IS in hun regio Sinjar (Shingal) in Irak. Ze zijn slachtoffer geworden van een genocide, waarbij ruim zes tot tien duizend mensen zijn ontvoerd en vermoord. Hun huizen en een deel van hun land is verwoest. Er leven nu zo’n ruim 300.000 Yezidi vluchtelingen in Noord Irak.

Aanpak

We voorzien in eten, medische zorg en materiële hulp wanneer nodig. We stimuleren en ondersteunen kinderen om naar school te gaan.

Voor informatie over het project kunt u op www.moqimi.nl alles lezen hierover. 
Wij als commissie gaan ons weer voorbereiden op nieuwe activiteiten en ontmoetingen voor dit nieuwe seizoen en hopen dat u en jij als gemeente weer meedoet!

terug