ZWO project Pakistan ZWO project Pakistan
Pakistan, is een land waarin christenen in de grote minderheid zijn. Pakistan is ook een land waarin christenen het niet makkelijk hebben, zeg maar gerust erg moeilijk! En Pakistan is een land dat arm is en niet ontwikkeld is zoals onze westerse wereld. Maar... Pakistan... is ook een land wat ons land, ons Zeeland, geholpen heeft tijdens de watersnoodramp in 1953. Pakistan is een land, wat actie gehouden heeft voor ons 64 jaar geleden. Daarom willen wij in Zeeland, (ons dorp, samen met classis Goes, Walcheren, Zierikzee en Zeeuws Vlaanderen) nu actie houden voor Pakistan. 
We zien hier een kans, een mogelijkheid om iets terug te mogen doen voor onze broeders en zusters in Pakistan!!!
In Pakistan heeft 70% van de bevolking geen eigen land en hierdoor vaak geen inkomsten. De Kerk in Actie helpt hen om een micro onderneming te starten waardoor landloze arbeiders training, technische kennis, een klein start kapitaal en begeleiding krijgen voor een micro onderneming zoals verkoop van groenten, eieren, melk, reparatie van fietsen of mobiele telefoons. 
 
Bij het bezoeken van de honderden gezinnen zijn de veldwerkers (Netwerk voor Organisaties voor Agrarische Ontwikkeling ofwel NOAD)  veel kinderen tegen gekomen die verstandelijk beperkt zijn en thuis in een kamer gehouden worden, buiten het zicht van de buitenwereld. de NOAD wil de situatie van zo'n 90 kinderen verbeteren zodat zij op emotioneel, fysiek en sociaal terrein zich beter kunnen redden. Ouders worden hierin betrokken zodat ook voor deze kinderen een toekomst komt. 
 
Kortom, we willen bijdragen aan ' Versterking van landloze arbeiders en verstandelijk beperkte kinderen'. Door met elkaar samen te werken in Yerseke, werken we eigenlijk ook samen met andere Zeeuwen en werken we ook samen met Pakistan. Doet u ook weer mee? Dat kan al op zaterdag 21 oktober met de autopuzzeltocht! En die word echt heel leuk! Daarover hoort u later meer! 
Een hartelijke groet van het ZWO team
Dinet Padmos, Jan Willem Bol, Jacolien Cornelissen, Thijs Mol, Dick Bijl en Erika de Kok
terug