Hartelijk welkom op de website van de Hervormde Gemeente Yerseke

Hartelijk welkom op de website van de Hervormde Gemeente Yerseke

Fijn dat u onze website bezoekt!

De Hervormde Gemeente Yerseke leeft vanuit de christelijke traditie, die belang hecht aan ontmoeting: met God, met elkaar en met de wereld om ons heen. Op zondag ontmoeten wij elkaar als gemeente in de wekelijkse Eredienst. Doordeweeks zijn we op verschillende plaatsen en in verschillende vormen gemeente. 

De belangrijkste reden dat wij deze website hebben ontwikkeld, is dat wij geloven dat de kerk een duidelijke boodschap heeft en daarmee middenin de maatschappij moet staan. De Hervormde Gemeente Yerseke wil dit wereldwijde communicatiemiddel inzetten om Gods Woord bij iedereen bekend te maken.

Daarnaast is deze website voor zowel gasten als gemeenteleden prima geschikt om informatie op te zoeken over onze gemeente. Zo vindt u hier o.a. informatie over onze visie op het gemeente-zijn, de geschiedenis van ons kerkgebouw, maar ook het meest actuele nieuws over de kerkdiensten en de vele activiteiten die in onze gemeente plaatsvinden. 

Wij nodigen u van harte uit om onze website op uw gemak te bekijken. Mocht u naar aanleiding van het bezoek aan de website of het beluisteren van een van onze kerkdiensten vragen hebben, dan zijn wij graag bereid om daar wellicht samen met u, een antwoord op te vinden. Uiteraard bent u ook van harte welkom om onze kerkdiensten bij te wonen, graag zelfs! U vindt de eerstvolgende diensten in de kolom rechts hiernaast.

Ons kerkgebouw staat in het centrum van Yerseke. Het adres is Kerkplein 5, maar de hoofdingang van de kerk bevindt zich aan de Oude Torenstraat.

 
Actueel nieuws voor en uit de gemeente

Actueel nieuws voor en uit de gemeente

Om op de hoogte te blijven van het meest actuele nieuws over alles wat er in en rondom onze gemeente gebeurt, zijn er, naast deze website, nog 3 verschillende mogelijkheden. De wekelijkse Zondagsbrief, het tweewekelijkse Kerkelijk Leven en het tweemaandelijkse Kruispunt.

lees meer ยป
 
Beroepingswerk Beroepingswerk

Voor al het nieuws over de ontstane vacature na het vertrek van ds. Baggerman verwijzen wij u naar deze pagina op de website.

 
Afscheid K.C. 'De Haven'

Afscheid K.C. 'De Haven'

Met ingang van het nieuwe jaar zullen we ons Kerkelijk Centrum “de Haven” verlaten. We willen graag samen met u afscheid nemen door middel van een Zeeuwse Avond, op vrijdagavond 1 december 2017.
 
De avond begint met een mosselmaaltijd, de verdere invulling van de avond houden we nog even geheim. (Inloop 18.00 uur/ maaltijd 18.30 uur)
 
Voor deze bijzondere avond kunt u kaarten kopen voor € 17,50 p.p. Dit kan  t/m 24 november, waarop een bingo-avond wordt georganiseerd met een verloting en verkoping en niet te vergeten een snuffelhoek met kado's, kleding en speelgoed.
Ook op zaterdagochtend 25 november kunt u tussen 10.00 en 12.00 uur in de snuffelhoek kijken en kopen in “de Haven”.
De opbrengst komt geheel ten goede aan de inrichting van het nieuwe Kerkelijk Centrum.
 
We hopen met elkaar nog even terug te denken aan de vele mooie jaren in dit gebouw.
Heel wat diensten heeft het KC “de Haven” verleend. Allereerst het kerkenwerk, verenigingen, vergaderingen, VVV en hoogtijdagen. En wat dacht u van onder andere de prikpost, de fysio en het stembureau.
Er is gelachen en gehuild, maar altijd stond service en gastvrijheid bovenaan, daar mocht niets aan ontbreken! Gebeurtenissen van het begin tot en met het einde van het leven heeft men in het Kerkelijk Centrum beleefd.
 
Op 1 januari 2018 zal het gebouw leeg zijn en gaan we tijdelijk (voor zo ver mogelijk) in het “Oogappeltje” (ernaast) op Dreef 4.
Straks krijgen we een prachtig nieuw gebouw aan de Paardenmakt 8 en ook daar bent u weer van Harte Welkom.
Maar eerst nog één speciale avond als afscheid, u komt toch ook!? Wij zullen u graag welkom heten op deze avond dus:
 
Tot ziens!
Dirk v.d.Jagt, Gertie Hout, Jannie Polderman en Willy Visser.

Kaartverkoopadressen; Jannie Polderman Gr.v. Zoelenstraat 6 of KC “de Haven”, Adri Praat Irislaan 24, Willy Visser Vletstraat 39. (S.v.p. met gepast geld betalen en: Op = Op).

Kadotip: een kaart voor een “Zeeuwse avond” op 1 december 2017.

 
Najaarsbingo & verloting

Najaarsbingo & verloting

Ook dit jaar organiseren we als team van "de Haven" weer een najaarsbingo. Deze vindt plaats op vrijdag 24 november 2017 om 20.00 uur. De zaal is open om 19.30 uur. We draaien 6 rondes bingo, kosten € 7,50.
Ook willen we starten met een verloting, we hebben verschillende dames bereid gevonden om samen met ons lootjes te verkopen. Deze kosten € 1,00 per stuk, de trekking zal tijdens de bingoavond van 24 november plaats vinden.
De opbrengst van de Bingo en de verloting is voor de aankleding van ons nieuwe kerkelijk centrum. Doet u mee?!
Een hartelijke groet namens het team van "de Haven".

 
Kerk TV

Kerk TV

Zoals u weet kunt u onze kerkdiensten al live meeluisteren via internet en de kerkradio. Via internet kunt u vanaf heden ook de dienst live meekijken. Met uw computer via www.kerkomroep.nl of via de rechtstreekse link op onze website www.hervormdyerseke.nl en met mobiel of tablet via de app ‘Kerkomroep’. Deze is gratis te downloaden voor zowel IOS als Android. Deze diensten zijn nadien ook nog voor een bepaalde tijd terug te zien op bovengenoemde webpagina. Voor KerkTV is dus een internetverbinding vereist. Handig dus voor als u niet (meer) in staat bent de kerk te bezoeken i.v.m. ziekte, vakantie etc. U kunt dan de dienst live meebeleven. Het is niet de bedoeling dat de mensen die in de kerk zitten worden gefilmd. Wij hebben hier een protocol voor opgesteld dat binnenkort op de website te zien is.
 
U begrijpt dat deze uitzendingen niet vanzelf gaan, dus zijn wij nog steeds op zoek naar enthousiaste mensen die ons willen helpen met regisseren. Lijkt dit je wat; stuur dan even een mailtje naar
 
Commissie Beeld & Geluid
Jaco van der Jagt, Wouter Hoogstrate, Bert Brinks, Maarten Boone

 
Foto's gevraagd!

Foto's gevraagd!

Voor een nieuw nog samen te stellen boekje met foto’s en anekdotes over ons kerkgebouw ben ik op zoek naar bijzondere, mooie, leuke foto’s van het kerkgebouw, zowel van vroeger als later en van de binnen- en buitenkant. Foto’s van rouwen en trouwen of andere gebeurtenissen. De foto’s worden gescand en voorzichtig behandeld. Wel heb ik uw toestemming nodig om ze te mogen publiceren. Ook bijzondere, grappige, ontroerende verhalen over vroegere predikanten, gemeenteleden en gebeurtenissen in onze gemeente zijn van harte welkom.
Het boekje zal in 2018 uitgegeven worden en de opbrengst gaat volledig naar de kerkrentmeesters voor de verbouw en inrichting van het nieuwe kerkelijk centrum aan de Paardenmarkt.
Als u iets beschikbaar wilt stellen voor het boekje, kunt u contact opnemen met Arnold Meijer, tel. 0113 403488 / 06 29035772 of stuur een e-mail.

 
Kiekjes van de kerk

Kiekjes van de kerk

De Nederlands Hervormde Kerk in Yerseke is 1 van de meest gefotografeerde gebouwen van Yerseke. Ook veel gemeenteleden, inwoners van Yerseke en toeristen hebben onze monumentale kerk gefotografeerd. In dit album vindt u hiervan een bloemlezing. De meeste fotografen konden niet worden achterhaald, maar mocht u uw foto herkennen, dan graag een reactie! Heeft u zelf ook een foto van de kerk, dan kunt u dit aan de webmaster doorgeven, zodat ook uw foto in dit speciale foto-album gepubliceerd kan worden. Klik hier voor dit foto-album.