Nationale Dodenherdenking Yerseke

Nationale Dodenherdenking Yerseke

De jaarlijkse herdenking van de gevallenen sinds de mobilisatieperiode en in de 2Wereldoorlog wordt gehouden op zaterdag 4 mei. De herdenking vindt plaats bij het Monument bij de begraafplaats aan de Molenlaan. Er gaat aan vooraf een Stille Tocht die om 19.30 uur begint bij gebouw “De Haven”, Paardenmarkt 8. De route is via Paardenmarkt, Oude Torenstraat, Breeweg, Molenlaan naar het Monument. Ook in 2019 zullen de drie basisscholen aan de herdenking deelnemen en meewerken. 
Ze worden vertegenwoordigd door de leerlingen van groep (7 en) 8, met begeleiding. 
Burgemeester J. van Egmond zal namens de Gemeente Reimerswaal de officiële kranslegging doen. Vervolgens wordt 2 minuten stilte in acht genomen; dan zingen we twee coupletten van het Wilhelmus, gevolgd door een toespraak van de burgemeester. Leerlingen van de ds. Kerstenschool zullen een gedicht voordragen. Daarna worden bloemen gelegd bij het Monument, door nabestaanden, organisaties, CBS Het Kompas en OBS Parelmoer. Voor ieder die dat wenst, is er gelegenheid om bloemen te leggen als teken van herdenking en herinnering. Aansluitend gaan de deelnemers aan de herdenking, voorafgegaan door de slagwerkgroep, terug naar gebouw “De Haven”.
U wordt van harte uitgenodigd om in de Stille Tocht mee te lopen en daarna op een waardige manier de Herdenking bij het Monument aan de Molenlaan bij te wonen.

terug