Mosseldag 2017

Al vele jaren ontplooien wij, als Hervormde gemeente van Yerseke, activiteiten op Mosseldag. Dat doen wij vanuit een bepaalde visie zoals de titel ‘Kerk naar buiten’ al aangeeft. Als kerk zijn we ‘present’ op Mosseldag. We willen ‘er zijn’ voor de ‘wereld om ons heen’.
In de eerste plaats betekent dit dat wij gastvrijheid betonen op Mosseldag.
De kerk is open van 10.00-16.00 uur. Gastheren en gastvrouwen staan bezoekers zo nodig te woord wanneer zij de kerk bezoeken om het historische gebouw te bekijken, te genieten van de bloemenpracht of om even rust te ervaren. In De Haven is er gelegenheid om iets te drinken en te eten (huisgemaakt gebak) en gebruik te maken van het toilet. Er wordt een DVD van het project getoond en, dit jaar voor het eerst: de nieuwe Mosselfilm.
In de tweede plaats geeft het ons de gelegenheid iets te betekenen voor mensen in nood, verder weg in deze wereld.
De opbrengst van het ‘restaurant De Haven’ bestemmen wij voor een goed doel. Door goede PR willen wij, aan de wereld dichtbij (onze daggasten en aan de inwoners van Yerseke) laten zien dat wij een missionaire gemeente willen zijn.
In de derde plaats betekenen we in al deze activiteiten ook veel voor elkaar.
Door samen bezig te zijn vanuit bovenstaande visie bouwen wij ook aan onze onderlinge gemeenschap.